Huismuziek organiseert een Renaissance-week met muziek en dans. In de week van 30 juli tot en met 6 augustus werken drie verschillende groepen met elk een eigen docent aan podiumkunst gebaseerd op Het Boek van de Hoveling (Il libro del Cortegiano) van de 16de eeuwse Baldassar Castiglione. De cursus vindt plaats in De Glind, in de buurt van Barneveld en kost 265 euro voor jongeren tot 23 jaar, 530 euro voor leden van Huismuziek en 590 euro voor anderen. Inschrijven voor 23 april 2011 op de website van Huismuziek, telefonisch of via ons papieren inschrijfformulier.

Programma

Zangers, dansers en instrumentalisten werken aan repertoire uit de 15e en 16e eeuw. Uit die tijd is een aantal dansmanuscripten bewaard gebleven. In deze cursus richten we ons voornamelijk op de Italiaanse bronnen, die een grotere variëteit aan dansen laten zien dan de Bourgondische. Er komen heel eenvoudige dansen aan de orde die iedereen meteen kan meedansen, maar ook een aantal wat ingewikkelder, voor deelnemers die zich graag in dit bijzondere repertoire willen verdiepen. Het instrumentale ensemble begeleidt de dansers. De zangers werken aan de meerstemmige Italiaanse en Vlaamse ensemblezang van de late Renaissance, eventueel in combinatie met instrumenten.

Voor wie

De cursus biedt plaats voor zangers van alle stemtypen, dansers, bespelers van blokfluit, cornetto, viool, zink, baroktrombone, altviool, cello, viola da gamba, luit, theorbe en gitaar. Alle deelnemers moeten minstens van gemiddeld niveau zijn. De zangers werken onder leiding van Christopher Kale, Dorothée Wortelboer ontfermt zich over de dansers en het orkestje wordt begeleid door Jacqueline Dubach. Kinderen en jongeren zijn welkom. Indien er minimaal 4 kinderen onder de 6 jaar zich aanmelden regelen wij kinderopvang voor een deel van de dag, zodat de ouders in die tijd aan de workshops kunnen deelnemen.

www.huismuziek.nl