Amersfoortse dansgroep naar Rome voor prestigieuze samenwerking

Het Folklor Dansemble Amersfoort (FDA) zal op 5 februari een theatervoorstelling verzorgen in Rome. De groep heeft een prestigieuze uitnodiging ontvangen om samen met Gruppo L’Albero di Maggio uit Rome een avondvullende en afwisselende folklore-dansvoorstelling te verzorgen in de Italiaanse hoofdstad. Begin april komen de Italiaanse dansers ook naar Amersfoort en op 2 april 2011 zullen het FDA en L’Albero di Maggio dezelfde voorstelling tweemaal uitvoeren in het theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Het FDA is een enthousiaste folkloristische dansgroep uit Amersfoort, die onder de bezielende leiding van dansleider en choreograaf Wijnand Karel optredens verzorgt in binnen- en buitenland. De groep presenteert een afwisselend en aanstekelijk internationaal programma, en heeft ook een verrassend aanbod aan vernieuwende Nederlandse choreografieën. Gruppo L’Albero di Maggio (vertaald: De Meiboom) is een levendige demonstratiegroep die de Italiaanse volkscultuur en volksdans met veel verve verspreidt binnen Italië en Europa. De groep staat sinds 1991 onder leiding van Paola della Camera. De groep brengt choreografieën uit verschillende delen van Italië, maar ook uit Griekenland en Turkije, en wordt begeleid door een eigen orkest.

Het FDA en L’Albero di Maggio dansten eerder samen in 2007, in de succesvolle dansvoorstelling Via Via. De groepen bleken toen zo goed op elkaar aan te sluiten dat besloten is tot dit vervolg, getiteld “Rome meets Amersfoort: Incontro e Ritorno”. Net als in Via Via zullen de groepen elk hun eigen repertoire brengen, maar ze ontmoeten elkaar in gezamenlijke choreografieën. Het FDA komt onder andere met een nieuwe Servische choreografie.

Op dit moment zijn beide groepen hard aan het repeteren voor de voorstellingen in Rome en Amersfoort. Het FDA wil de inwoners van Amersfoort graag betrekken bij deze samenwerking. Lijkt het u ook leuk om een weekend onze Italiaanse gasten te ontmoeten en te ontvangen, dan kunt u gastgezin zijn. Wij zoeken nog enkele plekken voor onze Italiaanse vrienden. Wilt u ook van 1 t-m 4 april een of meerdere gasten ontvangen, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met:

Ellen Diels, zakelijk leider

Tel: 033-4616187; e-mail: FolklorDansembleAmersfoort@gmail.com

http://www.fda-amersfoort.nl/